Sohvi Sirkesalo on media-alan, kulttuurin ja viihteen rautainen ammattilainen, joka on pitkän ammattilaisuransa aikana ehtinyt työskennellä ja tutustua lukuisiin luovan alan tekijöihin. Oman agentuurin lisäksi Sohvi toimii lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa opettaen tulevia mediatuottamisen osaajia.

Sohvi työskenteli pitkään Yleisradiossa aloittaen Pikku Kakkosen tätinä ja jatkaen siitä viihde-, musiikki- ja kulttuuriohjelmien toimittajaksi ja ohjaajaksi radioon ja televisioon. Hurahdettuaan multimediaan 1990- luvun alussa hän ehti olla reilun vuoden multimediakäsikirjoittajana ja projektipäällikkönä Multimediayhtiö Sansibar Oy:ssä ennen siirtymistään koulutuspuolelle, Lahden AMK:n Muotoiluinstituuttiin multimediaopettajaksi. Tampereella hän on toiminut lehtorina vuodesta 1999.

Kaustinen Folk Music Festivalin tiedotuspäällikkönä työskennellessään Sohvi on tutustunut kansanmusiikin tekijöihin; monipuoliset kontaktit teatteri- ja elokuvamaailmaan, musiikkibisnekseen ja muotoilun sekä kuvataiteen kentälle ovat rakentuneet sekä töitä yhdessä tehden että muun aktiivisen elämisen kautta. Tuottajan työtä opettaessaan Sohvi on perehtynyt myös kulttuurivientiasioihin ja ollut mukana useissa kansainvälisissä projekteissa, joten verkosto laajenee myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Koulutukseltaan Sohvi Sirkesalo on Taiteen maisteri (TaiK, MA in New Media).

Kommentointi on suljettu.